Herberg

Het programma van Herberg Hoorn 2017 is klaar. Hieronder leest u enkele hoogtepunten en verder op deze website vindt u het complete programma. Bij de kopjes ‘nieuws’ en ‘ontmoetingen’ leest u alles over de achtergronden van de verschillende activiteiten.

De aftrap is op vrijdag 15 december met een bijzondere havenwandeling, aanvang 19.00 uur bij de Mallegomsteeg/Oude Doelenkade. Bijzondere anekdotes rond het havengebied met als thema Ontmoetingen, met een muzikale verrassing aan het slot. Zaterdag 16 december is de Dubbele Buurt (en nu ook de Veemarkt) theaterstraat. In acht cafés zijn er scene en muziek te beleven, aanvang 15.00 uur.

Tijdens Superkoopzondag 17 december kunt weer overal muziek, verhalenvertellers en theater tegenkomen op pleinen, straten en in de winkels. Er staan zo’n 150 optredens op u te wachten. Verder in samenwerking met Kerst op het Plein een gezellig ontbijt voor senioren (vanaf 10.00 uur, toegang vrij) en vanaf 14.00 uur een leuk en actief kinderplein in de verwarmde tent op de Veemarkt. Bij de Koepelkerk aan het Grote Noord doorlopend het Kerststal 4.0 evenement, het kerstverhaal op een moderne manier gespeeld. Ook zijn er bijzondere etalages te zien, ingericht door jongeren van diverse scholen in Hoorn.

Op 19 december bij Grand Café Turf de ‘Avond van Culturen’ en op woensdag 20 december het project EET bij voetbalclub Always Forward en een ‘Tafel vol Verhalen’ bij de centrale bibliotheek. Enkele verzorgingsinstellingen krijgen deze week bezoek van Herberg Hoorn verhalenvertellers en ook het project Glouwe bij de Buren gaat van start.